Team

Gynaecologen

Afspraken

GZA ziekenhuizen
Campus Sint-Augustinus

Oosterveldlaan 24
2610 Wilrijk
+32 3 443 35 49

Privépraktijk
Sint-Jozefstraat 5
2018 Antwerpen
+32 3 281 82 02

Professor Dr. Peter De Loecker

Professor Dr. Peter De Loecker is gespecialiseerd in fertiliteitsbehandelingen en fertiliteitschirurgie. Met zijn jarenlange ervaring, empathische aanpak, vastberadenheid en een doorgedreven wetenschappelijke interesse zorgt hij voor de best mogelijke behandeling voor zijn patiënten.

Hij begon zijn medische carrière aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij in 1985 magna cum laude afstudeerde. Daarna specialiseerde hij zich in Gynaecologie en verloskunde aan de KU Leuven, de Kliniek St Jan te Brussel en de University Hospital of Wales in Cardiff (UK).

In 2003 doctoreerde hij aan de Universiteit Antwerpen.

Na zijn erkenning als gynaecoloog werd hij staflid in het fertiliteitscentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen waar hij zich verder specialiseerde in Reproductieve Geneeskunde en startte hij zijn privépraktijk in Antwerpen.

In 1999 richtte hij het fertiliteitscentrum op in de Kliniek Sint Jan te Brussel.

Eind 2003 begon hij als staflid in de dienst Gynaecologie -Verloskunde- Fertiliteit van de GZA ziekenhuizen en werd hij benoemd tot gastprofessor aan de KU Leuven.

Sinds 2014 is hij coördinator en medisch diensthoofd van het Fertiliteitscentrum Antwerpen en in 2015 werd hij benoemd tot overkoepelend medisch diensthoofd van de dienst Gynaecologie -Verloskunde -Fertiliteit van de GZA ziekenhuizen.

Prof. De Loecker is wetenschappelijk actief in klinisch onderzoek, begeleidt doctoraatstudenten, publiceerde meerdere papers en organiseerde nationaal en internationaal congressen.

Prof. De Loecker is niet geconventioneerd.

Collega's

Dr.Brecht Geysenbergh
Dr.Sylvie De Rijdt
Dr.Luc Meeuwis