Team

Gynaecologen

Afspraken

GZA ziekenhuizen
Campus Sint-Augustinus

Oosterveldlaan 24
2610 Wilrijk
+32 3 443 35 49

Privépraktijk
Sint-Jozefstraat 5
2018 Antwerpen
+32 3 281 82 02

Dr. Sylvie De Rijdt

Dokter Sylvie De Rijdt is gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze heeft een bijzondere interesse in oncofertiliteit ofwel vruchtbaarheidsbehandelingen voor patiënten die geconfronteerd worden met de diagnose van kanker.

Studies en doctoraat

Zij studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en studeerde af in 2012 met magna cum laude. Hierna specialiseerde zij zich in Gynaecologie en Verloskunde in het UZ Leuven, het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en het AZ Turnhout. In 2017 werd zij erkend als gynaecoloog waarna zij gedurende 2 jaar een bijkomende opleiding in de reproductieve geneeskunde aan het Universitair Ziekenhuis Brussel volgde. Onder leiding van prof. Dr. C. Blockeel doet ze verder onderzoek naar optimalisatie van hormonale stimulatie van de eierstokken.

Naast haar activiteiten binnen Fertiliteitscentrum Antwerpen is zij werkzaam als consulente in het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van UZ Brussel. Ze realiseerde zo de uitwerking van een multidisciplinair zorgplan voor oncofertiliteit in samenwerking met UZ Brussel.

Dokter De Rijdt vindt het belangrijk om een fertiliteitsbehandeling op te stellen op maat van elk koppel of elke patiënt. Ze volgt hiervoor de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen en schenkt aandacht aan een persoonlijke aanpak en ondersteuning. Dokter De Rijdt is niet geconventioneerd.

Collega's

Professor Dr.Peter De Loecker
Dr.Brecht Geysenbergh
Dr.Luc Meeuwis